Антикорупційний порядок денний для кандидатів у Президенти

Оновлено: 8 лют 2019 р.


ГО «Декларації під контролем» серед 22 провідних громадських організацій презентували антикорупційний порядок денний для кандидатів у Президенти України.


Кандидатів закликають публічно зафіксувати свої пропозиції щодо подолання ключових проблем державної антикорупційної політики:


— Повна втрата довіри суспільства до керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури

— Неспроможність менеджменту Національної агенції з питань запобігання корупції забезпечити виконання функцій інституції

— Постійні атаки політичної еліти на Національне антикорупційне Бюро

— Перетворення частини Служби Безпеки України в інструмент та провайдера корупції


“Безперечно, перелік зазначених проблем не є вичерпним, проте відсутність чіткої позиції у кандидатів саме щодо них свідчить про нерозуміння ключових викликів в сфері протидії корупції”, — йдеться у документі.


Зі свого боку громадські організації готові взяти участь в обговоренні вирішення цих проблем із кандидатами в Президенти.


Нагадаємо, що українські виборці визначили корупцію однією з трьох найбільших проблем України.  Найбільшу загрозу, на їхню думку, становить велика політична корупція — так вважає понад 90% українців.*


Найбільшу відповідальність за боротьбу з корупцією українці покладають на Президента (63%) та Верховну Раду (42%). 80% переконані, що основною причиною корупції є відсутність адекватного покарання за неї.


Хто із кандидатів підтримав антикорупційний порядок денний та які громадські організації долучилися: http://anticoragenda2019.org.ua/

4 перегляд
logo копия.png

© 2019